De Efteling


De Efteling is al meer dan 50 jaar een wereld vol wondermooie taferelen waar je nooit raakt uitgekeken. Vol adembenemende attracties, sprookjes, natuurschoon en spectaculaire shows. De Efteling blijft je verbazen! De PandaDroom attractie neemt je mee op een adembenemend en leerzaam 3D-avontuur door de indrukwekkende natuur van Moeder Aarde. Bezoek zeker ook de Wonderlijke Efteling Show in het nieuwe Efteling Theater. De Efteling zorgt voor een onvergetelijke herinnering, voor groot en klein……… De Efteling geldt als één van Europa’s drukst bezochte pretparken. Iedereen kent het sprookjesbos met Langnek en vele andere bekende sprookjes. Het park is opgesplitst in vier Rijken. Deze Rijken zijn bereikbaar via de Pardoes Promenade: Marerijk, Ruigrijk, Reizenrijk en Anderrijk.


Nieuwe attracties/shows

Nieuw sprookje: Assepoester
Op woensdag 1 april start het nieuwe seizoen van de Efteling met een nieuwe bewoonster voor het Sprookjesbos: Assepoester. De bezoekers kunnen zien waar het meisje met haar boze stiefmoeder en –zussen woonde. Holle Bolle Gijs viert zijn 50e verjaardag met een tijdelijke expositie in het Efteling Museum. Ook buiten het Sprookjesbos is er weer veel te beleven. Bezoekers kunnen hun zeebenen en moed testen in De Vliegende Hollander, een zweefvlucht langs elfjes en feeën maken in Droomvlucht en een wereldreis door de natuur van Moeder Aarde in PandaDroom. Of het nu bij de Villa Volta, Carnaval Festival of Fata Morgana is, overal duikt verrassend entertainment op, onder leiding van Pardoes de Tovernar en de Sprookjesboomvriendjes. Tijdens de Zeven Mijls Zomer is er nog meer entertainment, en wordt op 7/7/2009, de Dag van het Sprookje gevierd.

Assepoester
Dat Assepoester om middernacht haar glazen muiltje verloor op de trappen van het kasteel van de prins weet iedereen. Vanaf 1 april kunnen bezoekers zien waar ze woonde met haar boze stiefmoeder en stiefzussen. Het wonderlijke huisje staat naast de grot van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Zal de prins zijn bruid vinden en zal het muiltje passen?

Holle Bolle Gijs 50 jaar
In 1959 kwam Holle Bolle Gijs in de Efteling wonen. Zijn hongerige maag had nooit genoeg en steeds riep hij ‘Papier Hier!’. Omdat hij netjes ‘Dank-U-wel’ zei, bleef het park heerlijk schoon. Inmiddels zijn er 10 familieleden en 3 collega’s woonachtig in het park en bewijzen zij nog dagelijks hun succes. Hoe het allemaal zo kwam wordt toegelicht in het Efteling Museum, met een feestelijke, tijdelijke expositie.

Live Entertainment
Elke ochtend verwelkomt Pardoes de Tovernar de bezoekers, samen met de populaire Sprookjesbosbewoners uit Sprookjesboom. Dit jaar zijn Roodkapje, Draak, Wolf en Assepoester van de partij. Kinderen en hun ouders kunnen elke dag volop genieten, meezingen en dansen bij de theatervoorstellingen in het Sprookjesboom Theater in het Sprookjesbos. Efteling-muzikanten brengen overal gezelligheid met hun vrolijke muziek en de ganzen van de Pieck Parade ‘waggelen’ weer vrolijk rond.

Zeven Mijls Zomer – 13 juli t/m 30 augustus
Tijdens de Zeven Mijls Zomer is de Efteling dagelijks langer open tot 21.00 uur. Op de zeven zaterdagen 18 en 25 juli, 1, 8, 15, 22 en 29 augustus is het park zelfs tot 24.00 uur geopend. De bezoekers wordt dan een bruisend programma voorgeschoteld met live optredens van bekende artiesten, die begeleid worden door een 12-koppig orkest. Het Circus Anton Pieck slaat deze zomer een romantische tent op, met wonderlijke acts en het onroerende verhaal van een circusfamilie. In het park staan de bezoekers oog in oog met een virtuoze poppenspeler, die met zijn beweeglijke marionet jong en oud verbaasd zal doen staan.

Meer dan alleen een park…
Het Efteling Park is één van de onderdelen van de Wereld van de Efteling, die steeds scherpere contouren krijgt.

Het Efteling Hotel werd in januari 2009 tot meest kindvriendelijke hotel van Nederland uitgeroepen en het Golfpark biedt zomer en winter een sportieve uitdaging voor zowel kenners als beginners.

In Theater de Efteling werd de meest succesvolle Efteling-musical ooit, The Sound of Music, verlengd tot en met 28 juni. De Efteling brengt het Efteling-gevoel bij de mensen thuis.

Liefhebbers van de Wereld van de Efteling kunnen bijvoorbeeld thuis via de radioknop op www.efteling.com of in een straal van 15 km. rondom het park afstemmen op Efteling Radio (104.3 FM). Dagelijks brengt Efteling Radio een Sprookjesachtige programmering voor kinderen, waarin een brede mix van vrolijke hits, klassiekers en belevenissen uit de Wereld vol Wonderen centraal staan.

Ook maakt de Efteling eigen televisieseries. Zo bleek de televisieserie Sprookjesboom in 2008 tot de tien best bekeken kinderprogramma’s te horen. De serie is nog steeds dagelijks te zien bij de TROS op Z@ppelin en op het Belgische Ketnet. TiTaTovenaar is de nieuwste televisieproductie van de Efteling, die afgelopen winter werd uitgezonden door de AVRO op Z@ppelin. De eerste 13 afleveringen werden zo goed bekeken, dat er een nieuwe reeks afleveringen komt.

Daarnaast zien regelmatig nieuwe Efteling-producten het levenslicht, zoals Efteling-vla, leesboekjes, Efteling-koekjes en spellen.

Bouwen aan de toekomst
Eind 2009 zullen de eerste gasten overnachten in Efteling Bosrijk, een vakantiepark in de natuur, met huisjes en appartementen voor een korte vakantie, inclusief een meerdaags parkbezoek. Rond dezelfde tijd opent in het Ruigrijk een gethematiseerd stationsgebouw met een zogenaamde 'food court' waarin de verkoop van snacks, een Grand Café en een formule ‘Lekker en Gezond’ plaats hebben.
Voorzieningen voor mindervaliden

Rolstoelen worden, na tijdige reservering, gratis beschikbaar gesteld.
Bel hiervoor naar 0416-288270. Vrijwel alle attracties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Uitzonderingen zijn: Droomvlucht, Villa Volta, de Laven-monorail en de Koggemolen.
In Villa Volta kunnen rolstoelgebruikers overigens wel op een videoscherm volgen wat er binnen gebeurt. Bij alle overige attracties hebben rolstoelgebruikers met twee begeleiders voorrang. Hiervoor dient u gebruik te maken van de rolstoelingang.

Voor de hond is er een kennel aanwezig.Openingstijden

De Efteling is geopend van woensdag 1 april tot en met zondag 1 november 2009, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.

Zeven Mijls Zomer
Geniet van een feeëriek verlichte Efteling. Tijdens de Zeven Mijls Zomer van maandag 13 juli tot en met zondag 30 augustus 2009 is de Efteling dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag 18 en 25 juli, 1, 8, 15, 22 en 29 augustus 2009 zelfs tot 24.00 uur. Bovendien worden deze Zeven Zomeravonden gevuld met extra muzikaal entertainment.Prijzen

Prijzen

Kinderen tot en met 3 jaar

Gratis

Volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar

€ 28,-

Gehandicapten*/60-plussers

€ 26,-

Tweedagenkaart

€ 51,-

Parkeren

€ 8,-

*

Gehandicapt zijn zij, die over een zodanige zelfredzaamheid beschikken dat zij niet in staat zijn zonder begeleiding het park en/of de attracties te bezoeken. Bezoekers met een handicap mogen maximaal 2 begeleiders voor de gereduceerde prijs meenemen.

Groepsprijzen

Groepen vanaf 20 personen

€ 23,-

Schoolgroepen vanaf 20 personen

€ 16,-Adres

Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
Telefoon: 0416-288111
Fax: 0416-288173
Home | Parken in Nederland

Disclaimer:
Alhoewel de informatie op deze site met grote zorg is samengesteld,
kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

© Pretparken.net
Alle rechten voorbehouden.